25-Regulator obrtaja kolektorskog motora – ventilatora

Ovaj mali uređaj, kojim možete jednostavno i jeft­ino kontrolisati brzinu Vaše električne bušilice, univerzalnog motora, kolektorskog motora, motora veš mašine ( stariji tip)  ili intenzitet lampe u Vašoj sobi. Ovaj sklop dozvoljava da kontrolišete brzinu bilo koje naprave koja upotrebljava "univerzalni" motor ili motor sa dva namotaja ( glavni i pomoćni ) kao što su neki motori veš mašine i ventilatori. Veoma je dobar za kontrolu brzine obrtaja električne bušilice (električna bušilice, brusilica, polišer...) ili recimo za regulaciju grejanja električne lemilice. Regulator može da reguliše broj obrtaja potrošača snage do 1000W.

Uređaj je smešten u plastičnu kutiju, koja se može montirati na zid, ako se skine poklopac i izbuše se 4 rupe na odgovarajućim mestima.

 Prilikom povezivanja uređaja sa motorom ( potrošačem) pažljivo se skida poklopac da ne bi pokidali žice koje povezuju potencometar. Zatim se provodnici provuku kroz rupe za provodnike i povezuju se sa štampanom pločom preko redne kleme.

Fizički izgled – prednja strana